- Sebungkus mee kuning
- Tiga ekor sotong (dipotong kecil)
- Satu sudu besar cili kering yang sudah dikisar
- Satu biji bawang besar (dihiris nipis)
- Dua biji telur
- Dua biji bawah putih (dihiris dadu nipis)
- Dua sudu besar sos tiram
- Dua sudu kicap cair
- Dua sudu sos cili
- Tauge dan kucai
- Dua sudu gula
- Satu sudu kecil garam dan sedikit ajinomoto
- Dua keping fishcake
- Sedikit minyak untuk ditumis
Cara-cara
- Rebus sotong sehingga comel dan asingkan sebelah bersama air sotong
- Panaskan kuali bersama sedikit minyak , dan masukkan cili yang sudah dikisar.
- Tumis sehingga garing dan masukkan bawang besar bersama bawang putih
- Selepas itu masukkan sos tiram , kicap cair , sos cili , garam , gula dan ajinomoto secukup rasa
- Gaul rata kemudian masukkan fishcake beserta sotong dan air sotong yang sudah direbus tadi
- Pecahkan telur dan masukkan mee kuning , tauge dan kucai . Gaul sehingga sebati
- Lainnya di sini , selalu masak pakai air masak biasa tapi kali ni pakai air sotong yang sudah direbus :)
Hiaskan bersama daun sup dan daun bawang . Selamat mencuba !